2022. évi Nagykilenced

Ezen az oldalon a szentmisék videófelvételei találhatók.

Dr. Fábry Kornél atya

52. Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főtitkára,

az Országos Lelkipásztori Intézet igazgatója tartja.

Mottója: Eucharisztia és a Szentlélek.

15. alkalom

14. alkalom

13. alkalom

12. alkalom

11. alkalom

10. alkalom

9. alkalom

8. alkalom

7. alkalom

6. alkalom

5. alkalom

4. alkalom

3. alkalom

2. alkalom

1. alkalom

Nagykilenced: Szent Rita 15 éven át viselte homlokán Jézus töviskoszorújának egy sebét. Ezért 15 héten keresztül imádsággal, lelkigyakorlattal készülünk az Ö ünnepére, május.22-re.

A 2022. évi Szent Rita nagykilenceden elhangzott szentbeszédeket a
Mária Rádió
szerdai napokon 20.40 órakor
megismétli.

Kilenced (latinul: novéna)

Ennek az imádságformának szentírási alapja az Apostolok Cselekedetében olvasható. Jézus mennybemenetele után az apostolok visszatérnek Jeruzsálembe és Máriával együtt állhatatosan imádkoztak, várták a Szentlélek eljövetelét kilenc napon át. (Vö. Apcsel 1,14)

A kilenced nem más, mint egymás utáni napokon végzett imádság. Egy jámborsági gyakorlat, szokásosnál intenzívebb imádsággal töltött időszak. Várakozást fejez ki az ünnep elérkeztére. Egy kérésnek a nyomatékosítása.

Az imádságos időszak elkezdésekor szerencsés megfogalmazni: Miért is végzi ezt az ember? Milyen imádságokat fog végezni ebben az időszakban? Ehhez még szerencsés társítani valamilyen böjtöt, lemondást és vezeklési gyakorlatot (pl. elmegyek a templomba, egy bizonyos zarándokhelyre). Ki mit imádkozik, hogy böjtöl, milyen vezeklési gyakorlatot végez, ezt egyénileg határozza meg, nincs általános szabály. Katolikus egyházunk nagyon gazdag a kilencedek gyakorlatában, hagyományában. Gondoljunk csak Pünkösd előtti Szentlélek váró-, Jézus szíve-, Szent Antal-, Szent József kilencedre és még lehetne sorolni.

Szent Rita nagykilenced,

avagy

15 csütörtöki ájtatosság

Szent Rita 15 éven át viselte homlokán Jézus töviskoszorújának egy sebét, ezért 15 héten keresztül, minden csütörtökön (nagycsütörtök kivételével) imádsággal fordulunk a lehetetlen ügyek közbenjárójához, segítségét kérve.

Ismert Szent Rita kilenced is, amelyet 9 egymást követő napon imádkoznak.

A budapesti Szent Rita templomban lelkigyakorlatos beszédekkel segítjük a készületben a zarándokokat. Ebben az évben a reggel 8 órakor kezdődő szentmiséket

Fábry Kornél atya elmélkedéseit hallhatjuk "Az Eucharisztia és a Szentlélek" témában. Első alkalom 2022. február 03. csütörtök reggel 8 óra.
Minden Szent Rita tisztelőt, imádkozni vágyót szeretettel várunk.
Címünk: Szent Rita templom, Bp. VIII. Kun utca 5.