SZENT RITA ÉNEKEK

Letöltésre kattintva letöltheti az énekeket!

Énekkar

A Szent Rita templomban két énekkar működik.

Az egyik a templomi énekkar, amely minden vasárnap a 11 órai szentmisén szolgál, népénekeket és gregoriánokat énekelünk. Próbáink minden vasárnap fél 11-től vannak.

A másik énekkar vegyes kamarakórus, 2005. október 12-én alakult meg, egyaránt énekelünk cappella kórusműveket, és oratorikus műveket, és szentmiséhez kapcsolódó népénekeket, gregoriánokat. A templomi szolgálat mellett néha énekelünk máshol is, egyházzenei rendezvényeken, kórustalálkozókon, hangversenyeken. Próbáink péntekenként 18.30-20.30 között vannak a hittanteremben. Nagyobb ünnepeinken - Karácsonykor, Vízkeresztkor, Virágvasárnapon, Nagypénteken, Húsvétkor, Szent Rita búcsúkor, Pünkösdkor - általában a vasárnapi nagymisén (11 órakor) énekelünk.

Szeretettel hívunk a templomi énekkarba és a vegyes kamarakórusba új tagokat, utóbbiba elsősorban fiúkat tenor és basszus, valamint lányokat szoprán és alt szólamba. Feltétel: a tisztán éneklés.

Jelentkezni lehet személyesen a próbák idején - melyek péntekenként 18.30 és 20.30 között vannak a plébánia hittantermében -, vagy a vasárnapi szentmiséket követően Besenyei Éva kántor-karnagynál.