SZEMÉLYES TÖRTÉNETEK

SZENT RITA KÖZBENJÁRÁSÁRÓL

Rövid történetek  Szent Rita közbenjárásáról:

Ezen történetek a zarándokok mesélték el a 2018. évi búcsún

Egy asszony férjét baleset érte. Nem találták, a kutya vezette őket a baleset helyszínére. Szent Ritához imádkoztak, csodaként élték meg, hogy megtalálták, így maradt életben. A csodát Szent Ritának tulajdonították.

Egy 83 éves asszony súlyos beteg volt, a fülét kellett műteni. A szomszédasszonytól, akitől a tejet hordták, kapott egy gépelt, Szent Ritához fohászkodó imát azzal, hogy "csak hozzá imádkozz". Így is történt, meggyógyult és ma is teljesen egészséges. Minden évben jön a búcsúba, és máig őrzi a kapott füzetet.

Egy idős hölgy 50 éve jár ide a búcsúba. A Szent Rita tiszteletet édesanyja hagyományozta rá, ez "apáról-fiúra" száll a családban.

Szlovákiából 47-től deportálták őket Magyarországra. Amikor Feljöttek Pestre, mindig első útjuk a Szent Rita templomba vezetett. Volt a családban egy nagybácsi, akit Mindszenty bíborossal együtt ítéltek el, eltiltották a hivatásától. 5 évig csak mellékoltárnál misézhetett. Érte is itt imádkoztak.

Idős néni meséli: "Igen szegény vallásos család voltak, nagy Szent Rita tisztelők. Sajnos a gyerekei már nem élik a hitüket. Most született egy dédunoka, akit szülei: a vallástalan unoka és egy meg nem keresztelt unokameny elvittek a templomba és megkereszteltették. Ennek a kisgyereknek a mamája is megkeresztelkedett és most egyházi házasságot is fognak kötni. Nem hiába imádkozik Szent Ritához."

Érkezett egy hölgy hatalmas piros rózsacsokorral. Meséli: Solymáron bement a virágüzletbe pár szál rózsát venni. Elmondta az eladónak, hogy a Szent Rita búcsúba viszi. Az eladó az összes rózsáját ingyen odaadta, hogy hozza el Szent Ritának.